Новини

„Ученически дъбчета 2024“ в 108. СУ „Никола Беловеждов“

По инициатива на директора на 108. СУ “Никола Беловеждов”, г-жа Лилия Тодорова, днес над 50 ученици получиха дъбчета, за които ще се грижат през лятото, а на есен ще засадим заедно в определен за целта терен.

Сърдечно благодарим на ръководството на училището, учители и учениците за активното включване в инициативата! Радваме се, че за общността на 108. СУ грижата за природата е основен приоритет!

„Училищни дъбчета 2024“ в 191 ОУ „Отец Паисий“

Клуб 200: Дъбче с бъдеще посети 191 ОУ „Отец Паисий“ в с. Железница, като част от инициативата „Училищни дъбчета 2024“.

Любознателните ученици, които се обучават по метода Монтесори, се бяха подготвили с проекти и интересни факти за дъбовете и тяхната ключова роля в опазването на природата.

Събитието се проведе в зеления двор на училището, а децата не пропуснаха да отбележат, че една от улиците, които водят до тяхното школо, се казва „Дъбова гора“.

Благодарим на директора, г-жа Савина Игнатова, и невероятния екип от учители, които прегърнаха нашата идея и мисия! Ще се видим отново през есента, когато заедно ще посадим дъбчете, за които учениците са се грижили през лятото.

„Училищни дъбчета 2024“ в 78. СУ „Христо Смирненски“

“Клуб 200” организира засаждането на над 100 жълъдчета в саксийки от петокласниците на 78. СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

С много ентусиазъм всяко от децата си тръгна от мероприятието със саксийка с малко дъбче, за което да се грижи през лятото.

На есен “Клуб 200” ще създаде организация децата да засаждят отгледаните малки дъбчета в природата.

Благодарим на общинския съветник Анна Стойкова и директора на училището Димитрийка Герасимова, че ни припознаха за свой партньор при реализирането на тази “зелена” инициатива.”

Пролетно засаждане на дъбчета

Пролетно засаждане на дъбови дръвчета – успешно!

На 20 април край с. Негован успяхме да засадим близо 1500 дъбчета със съдействието на над 60 доброволци, любители на природата.


В инициативата се включиха малки и големи приятели на Клуб 200, членове на Софийски Планински Клуб, специалисти от Emarchantpay.


Сърдечно благодарим на Ина Георгиева и нейните колеги от Emarchantpay за щедрото дарение на 20 лопати, което направиха на клуба и най-вече за времето, което отделиха в своя почивен ден за бъдещето на нашата природа! Обещаваме, че ще използваме лопатите за засаждането на още хиляди дъбчета, но ще ни е много приятно да Ви виждаме пак!

Следващото голямо събитие е втори етап от „Училищни дъбчета 2024“. Повече информация можете да намерите в секция „Събития“

Първа инициатива по окопаване на дъбчета за 2024 г.

Над 2000 окопани дръвчета!

На 30 март 2024 г. под лъчите на пролетното слънце се проведе първата инциатива по окопаване на Клуб 200: Дъбче с бъдеще.

Благодарим на всички участници, които заделиха почивния си ден за това благородно начинание!

Предстои да отидем на един планински излет и да съберем много покълнали жълъди за акцията „Училищни дъбчета 2024“.

За повече информация следете сайта и социалните ни мрежи.

Есенен сезон 2023

Понеже сме хора, които обичаме децата и семействата си, си позволяваме да се похвалим, че осигурихме за всички килограми кислород само за няколко месеца от основаването на нашия Клуб-200. Който става все повече и ваш.

Понеже сме хора, чиято професионална дейност е основана на точни науки, обичаме и цифрите. 7000 дъбчета, над 300 нови доброволци, залесени 4 терена – за по-малко от 4 месеца, откакто се появи Клуб -200.

Понеже сме хора, които обичат географията посочваме и местата, където има нови дъбчета, комбинирани с частица от душата ни – „Новата гора на София“ край с.Негован и „Гора в квартала“- с. Казичене.

Понеже сме хора, които са благодарни на всеки, който им е помогнал, изразяваме признателност за подкрепата на новите ни последователи, представители на корпоративни организации, партньори и симпатизанти на клуба. Нямаше да можем да се хвалим с постижения без Софийски планински Клуб, които имат основна заслуга за постигането на тези резултати и бяха редом с нас в организацията по засаждане на дъбчета.

Понеже сме хора, които държат на старите приятелства, ценим и новите. Защото те някой ден ще станат също стари приятелства. Благодарни сме на доброволците от SAP Labs Bulgaria, A1, Банка ДСК, Салони MURPHY. Освен пот след копаенето те привнесоха в нашата организация добро настроение.

Понеже сме хора, които често ругаят властта, имаме право и да я похвалим, когато е свършила нещо полезно. Благодарим на кмета на Казичене Григор Григоров и на Панчарево Евгения Алексиева. Без тях дъбовите фиданки в района на Герганина чешма в Казичене, нямаше да ги има.

Приключваме първия си сезон с удовлетворение от постигнатото. Каним ви напролет да обходим засадените площи и да се порадваме на млади фиданки.

И понеже сме хора амбициозни сме се запалили следващата година да постигнем повече.

Вложихме много желание и добри намерение. Вие ги умножихте по 200.

Благодарим ви!

Клуб 200