Събития

Предстоящи събития

Актуална информация за всички наши предстоящи събития винаги може да намерите на нашата Facebook страница: https://www.facebook.com/oaksforthefuture/ 

Кампания “Ученически дъбчета 2024”

ВСЯКО ДОБРО НАЧАЛО СЕ СЪЗДАВА В УЧИЛИЩЕ

Клуб 200 стартира кампания “Ученически дъбчета 2024”. Основната цел, която си поставяме е да увлечем учениците да се грижат за гората. Така те поемат отговорност и за своето бъдеще. През тази години ще раздадем два пъти по 2024 саксийки с дъбче. Дори онези, които не са се влагали особено в часовете по аритметика, лесно могат да пресметнат, че това прави 4048.

Планирали сме кампанията да се развие в няколко етапа:

1. Събиране на жълъди, засаждането им в саксийки и грижи за малките дръвчета. На специално организирани събития ще обучаваме децата и учениците как да се грижат за своите дъбчета през лятото;

2. През лятото учениците ще отглеждат самостоятелно дъбчетата;

3. Засаждане на дръвчетата и оформяне на реална гора.

През всички етапи сме готови да консултираме учениците и да им оказваме помощ в отглеждането на дъбчетата.

Всеки може да помогне за успеха на нашата инициатива:

  • Събирането на жълъдите е дейност, в която с благодарност ще приемем участието на симпатизанти на нашата кауза. Те могат да се включат и в засаждането на малките растения в саксийките. Мероприятията в училищата по раздаването на саксийките и обучението на децата също са отворени за всеки желаещ да се включи. Всеки, който да вложи собствен труд и усилия в кампанията „Ученически дъбчета 2024“ може да се заяви на email: hello@club200.bg или на нашата страница във Фейсбук.
  • Училища или отделни класове, които искат да получат фиданки, за да ги отглеждат през летните месеци и после да ги засадят могат да ни пишат до 7 май 2024 г. Ще се свържем с желаещите, за да уточним подробностите.
  • Финансова подкрепа на Клуб 200 и на кампанията може да окажете чрез дарение на сума до 500 лева през сайта. Всеки дарител може да получи сертификат, а нашата благодарност и тази на учениците се подразбира.

„Ученически дъбчета 2024“ – бъдещите граждани се грижат сами за своя гора и за своето бъдеще.  
Кампанията се осъществява с подкрепата на Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“

Залесяване 2023

Боснек, Горна Диканя (19.11.2023)

Казичене (18.11.2023)

Новата гора на София край с. Негован (10.11.2023)